Італія: 27 березня молитва єпископів на кладовищах
  • Пон, 23/03/2020 - 12:24

Італійська Єпископська Конференція оголосила про день, присвячений померлим, які не могли мати церковного похорону, запросивши єпископів 27 березня на самоті провести похоронні богослужіння та благословення на кладовищах.

Через суворі заборони тисячі померлих в Італії не могли мати церковного похорону в присутності рідних. Тому Італійська Єпископська Конференція призначила 27 березня 2020 р., на день, присвячений усім, хто втратив життя через коронавірус, без Святих Тайн та без утішення священика й родини, і був похований без похоронних обрядів. Цього дня італійські єпископи на самоті молитимуться на цвинтарях своїх дієцезій, відправляючи похоронні молитви та уділяючи благословення.

Католицька Церква Італії запевнює вірних, хоч і позбавлених фізичної близькості своїх душпастирів, у духовній близькості й милосердній любові. Щодня священики служать Святі Меси за весь Божий люд, за живих і померлих, ввіряючи Божому милосердю всіх померлих під час цієї пандемії та висловлюючи близькість Церкви до всіх людей, зокрема до скорботних і страждаючих. «Це буде “П’ятниця милосердя“ Італійської Церкви, – читаємо в повідомленні, – п’ятниця Великого Посту, вдивляючись у Розп’ятого Христа в утішаючій надії Воскресіння».

Пригадаємо, що «П’ятниці милосердя» започаткував під час Надзвичайного ювілейного року милосердя Папа Франциск, зустрічаючись з тими, кого називають «найменшими», але які уособлюють Ісуса Христа. А після закінчення Ювілею Милосердя Святіший Отець кожного місяця в одну із п’ятниць здійснював візит до різних соціальних закладів, щоб засвідчити духовну близькість і підтримку людям, які особливо потребують знаків милосердя.