Італія : беатифікація Марії Болоньєзі
  • Нед, 08/09/2013 - 09:45

Італійська містик Марія Болоньєзі , що жила в кінці минулого століття, 7 вересня була проголошена блаженною. Беатифікаційна Літургія відбулася в Равіга, місті північно-східної Італії. Літургію очолив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих.

Марія Болоньєзі народилася в 1924 р. і більшу частину свого життя прожила в стражданнях і хворобах, які вона переносила з великою мужністю і відданістю волі Божій. Дівчиною вона пережила досвід одержимості дияволом, яка завдяки молитвам священика і місцевого єпископа поступово відходила.

Незважаючи на важкий стан здоров'я, вона багато уваги присвячувала хворим. Померла 30 січня 1980 в Равіга. "Марія є знаком присутності Бога в смиренних душах. Навіть якщо містичні дари, які збагатили її відносини з Богом, далекі від нашого досвіду; її любов до знедолених, хворих і її участь у стражданнях інших - є для нас прикладом і доказом її близькості до Господа і дозволяють нам просити її заступництва перед Богом", - написав постулятор беатифікаційного процесу, о. Тіто Сарторі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va