Італія: Бути поруч із сім’єю в радості і в стражданні
  • Чтв, 16/10/2014 - 11:41

В місті Ассісі, батьківщині святого Францішка, відбувся тридцятий з черги симпозіум італійської Асоціації душпастирства сфери охорони здоров’я, який цього року був присвячений родині, яка страждає. Темою зустрічі була «Сім’я в радості і в стражданні». Гаслом зустрічі є слово «супроводити». Християнська громада покликана «супроводити родину», заторкнуту стражданням, адже справжнє «слухання» гоїть рани і оздоровлює.

На думку отця Карміне Аріче, директора Департаменту душпастирства сфери охорони здоров’я, ніхто не може заступити іншого на життєвому шляху, ані на дорозі терпіння, але всі ми можемо й повинні супроводити страждаючих, бо якщо терпить один член, то разом з ним терпить і все тіло, яким є Церква.

Хвороба одного з членів родини вторгається в сімейне коло, не тільки змінює життя родини, але є для всіх глибокою травмою. Кожна сім’я, в якій є хворий, сподівається на підтримку й допомогу, очікує супроводу на шляху недуги й болю, шукає надії, яку може дати тільки Всевишній.

Під час згаданого симпозіуму розглядався рад тем, важливих для душпастирства серед хворих та їхніх сімей, як «Пресвята Родина з Назарету – приклад утішення», «Душпастирський супровід страждаючих сімей», «Сім’я і важкі та хронічні захворювання», «Хворі діти в сім’я», «Родина перед обличчям смерті».