Італія: Єпископат проситиме владу дозволити публічні богослужіння
  • Втр, 21/04/2020 - 18:11

Конференція єпископату Італії хоче відновити публічні служіння Літургій, дотримуючись необхідних принципів безпеки, – повідомляє католицька газета «L'Avvenire».

Італійські єпископи ведуть переговори на цю тему з міністерством внутрішніх справ і мають представити свої пропозиції владі до кінця цього тижня. Немає сумнівів, що після 3 травня – дня, до якого в Італії триватимуть чинні обмеження, – й далі потрібно буде дотримуватися основних правил безпеки, серед яких відстань вірних між собою, забезпечення належних санітарних умов у приміщеннях та використання захисних засобів (масок, рукавичок тощо). Волонтери контролюватимуть обмежену кількість вірних. Єпископи також не мають ілюзій, що криза публічного здоров'я закінчиться 3 травня.

Заступник генерального секретаря єпископату о. Іван Маффеїс в інтерв’ю агентству ANSA зазначив, що параліч церковного життя може мати катастрофічні наслідки для нормального функціонування суспільства. Він наголосив, що потрібно гідно попрощатися з померлими. «Ми не можемо дозволити, щоб ціле покоління та члени їхніх родин були позбавлені сакраментальної втіхи і любові, щоб зникли з життя і раптом стали невидимими. Має бути можливість відслужити похорони, можливо, лише з найближчими членами родини... Не можемо не бути близькими до осіб, що  страждають», – сказав заступник генерального секретаря італійського єпископату.