Італія: на Великдень лікарі уділили хворим на Covid-19 св. Причастя
  • Втр, 14/04/2020 - 15:51

Лікарі у клініці м. Прато в Тосканії, Італія, на Великдень роздали своїм пацієнтам св. Причастя. «Ми плакали разом з ними. Лікарні – це місце для лікування, але ми не можемо говорити про відокремлення тіла від духа», - зазначив др. Філіппо Різаліті.

Доктор наголосив: «Я усвідомлюю, що в боротьбі з коронавірусом наші зусилля занадто обмежені, оскільки ми боремось лише з фізичною хворобою пацієнтів».

Др. Різаліті розносив св. Причастя хворим на  Covid-19 разом з кількома іншими лікарями в цілком закритому відділенні. Він пояснив, що з такою ініціативою виступив персонал лікарні.

«Після того, як Святіший Отець уділив повний відпуст і зазначив, що працівники служби здоров’я повинні виконувати роль посередників між Церквою і хворими, ми вирішили запропонувати, що ми самі рознесемо св. Причастя на Великдень»,- додає лікар. – «Ми були єдиними, хто міг це зробити, адже лише ми можемо заходити до цих відділень лікарні».

«У такі важкі моменти лікарі розуміють терпіння, які переживають хворі внаслідок розлуки зі своїми близькими. Вони самотні і терплять не лише тілом, але й душею», - пояснив він.

Таке незвичайне уділення св. Причастя вдалось організувати з допомогою капелана лікарні, о. Карло Бергамаші, котрий, за погодженням місцевої дієцезії, дав на це згоду.