Італія: «Ні!» Хеллоувіну
  • Чтв, 31/10/2013 - 10:20

Італія, країна з двохтисячорічною християнською традицією, як і більшість країн сучасного світу, рік за роком піддається черговим спробам дедалі більше поширити святкування Хеллоувіну (Гелловіну), що під маскою гумору та веселощів впроваджує магічні, ворожбитські та окультні практики, суперечні з християнською вірою і перед якими завжди застерігала Церква.

Хеллоувін використовується також і з відверто комерційною метою, ставши ще одним із вигідних засобів збагачення, адже тільки над створенням відразливих костюмів та масок працює ціла індустрія. Хеллоувін ідеально підійшов для комерційної машини, яка супроводить його великою кількістю атрибутів і талісманів.

1 листопада християни усього світу відзначають празник Усіх Святих, відправляючи заупокійні богослуження у храмах, молячись за померлих, йдучи на кладовища, впорядковуючи могили, запалюючи свічки, кладучи вінки та квіти. Світло, яке осяює життя християнських святих, спогад про них і про дорогих нам осіб, які відійшли по вічну нагороду, не має нічого спільного з темрявою світу окультизму, з яким пов’язане святкування Хеллоувіну.

В наш час нерідко Хеллоувін представляють з нібито культурної точки зору, як начебто невинну вечірку з вирізуванням страшних облич на гарбузах, але в прихований спосіб поширюють окультні практики, захоплення світом сатанізму, який по всій земній кулі вже зумів втягнути велику кількість підлітків та молоді. Це не черговий спосіб розважатись будь-якою ціною, чи забезпечити потребу чогось таємничого, але набагато серйозніша річ, в якій сплітаються язичеські вірування й усякого роду магічні практики. Пропагатори Хеллоувіну найбільше зосереджуються на дітях та молоді, тобто на особах, які задля віку та незнання духовних небезпек, найохочіше приймають привабливу упаковку Хелловіну, яка, однак, вміщає духовні небезпеки.

Відомий італійський священик Оресте Бенці, засновник Спільноти імені Папи Івана ХХІІІ, зокрема, писав: «Бачимо у нашому суспільстві несприятливі знаки поширення темряви окультизму, що заохочує молодь одягатись у чорний одяг, слухати музику сатаністів, відвідувати вечірки, де відбувається викликання духів, татуювати на своєму тілі символи зла. Треба зробити усе можливе, щоб наші діти святкували празник Усіх Святих у мирі та любові, живучи у Божому світлі, а не у темряві окультних сил».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va