Італія: після обрання нового Папи зросла довіра до Церкви
  • Чтв, 21/03/2013 - 11:20

Жителі Італії серед рис нового Папи Римського Франциска виділяють простоту, спонтанність і увагу до бідних верств населення, повідомило в середу радіо Ватикану з посиланням на результати репрезентативного соціологічного опитування громадської думки, проведеного в країні 16-17 березня на замовлення католицького тижневика Famiglia Сristiana.

Згідно з даними дослідження, під час якого італійський Інститут Demopolis опитав 802 людини, довіру новообраному Понтифіку висловили 83% респондентів, а у католиків показник довіри ще вищий – 95%.

З дослідження також випливає, що після обрання кардинала Хорхе Маріо Бергольйо на престіл святого Петра, довіра до Церкви серед італійців зросла на 15%.

На запитання про те, які риси в новому Понтифіку їм подобаються найбільше, 72% опитаних відзначили його простоту, 67% опитаних – спонтанність і мову, 65% – увагу Папи Франциска до бідних і знедолених, і ще 45% – його терпимість.

До того ж 58% опитаних висловили сподівання, що Папа Франциск сприятиме онові Церкви. 80% позитивно сприйняли рішення Папи Римського вперше в історії Церкви вибрати для свого понтифікату ім’я Франциск.

Джерело: http://popefrancis.org.ua