«Італія солідарна з Україною», – Президент Італійської Республіки до Глави УГКЦ
  • Пон, 27/09/2021 - 10:37

24 вересня учасники Пленарної асамблеї Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ) зустрілися з Серджо Маттарелла, Президентом Італійської Республіки. У своєму слові до представників європейських єпископатів Президент Маттарелла наголосив на особливій місії Церкви в сучасній Європі - єднати різні народи заради спільного блага людства.

«У сучасному світі часто з'являються спокуси думати, що вже здобуто мир, утверджені права людини, зокрема релігійні, і що ми живемо у відкритому й толерантному суспільстві. Однак ми знаємо, що в багатьох країнах і сьогодні релігійні почуття використовуються для протистоянь, щоб оправдати різного роду дискримінації», – наголосив Маттарелла. За його словами, цивілізаційність Європи повинна проявитися в соціальній, політичній, економічній та освітній сферах.  І в цьому важливу роль повинні відіграти релігійні лідери, «спонукаючи до суспільного дискурсу та пробуджуючи приспані почуття людей».

 

Спілкуючись із Президентом Італії, Блаженніший Святослав подякував йому за гостинність до сотень тисяч українців, які живуть і трудяться в Італії, та підтримку для України в протистоянні російській агресії. Серджо Маттарелла наголосив, що українці є дуже цінною національною спільнотою для італійського народу. «Я знаю біль вашого народу, який страждає від війни на Сході України. Це спровокувало масову еміграцію ваших громадян. Італія солідарна з Україною», – запевнив Маттарелла.