Італія: в Торіно розпочинається європейська зустріч молоді
  • Птн, 08/07/2022 - 12:52

Зустріч, яка зазвичай відбувається у контексті нового року, двічі переносилася, а тепер збирає у місті Плащаниці юнаків і дівчат не тільки з Європейського континенту.

Пандемія Covid-19 двічі стала на заваді повноцінному проведенню в італійському місті Торіно 44-ї європейської зустрічі в рамках «Паломництва довіри на землі», організовуваного екуменічною спільнотою з Тезе. Захід, який збирає десятки тисяч юнаків і дівчат в одному з європейських міст на зустріч нового року, повинен був відбутися в місті Плащаниці на межі між 2020 та 2021 роками, але через обмеження, пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції, був перенесений на один рік. Однак, цієї зими ще не були можливими масові міжнародні подорожі, тому захід було проведено в режимі онлайн, запланувавши фізичне паломництво на липень.

І ось ці дні настали. Від 7 до 10 липня 2022 р. в Торіно збираються юнаки й дівчата з усіх частин Європи, зокрема, і з України, а також з Єгипту, Індонезії та США. Згідно зі звичаєм, вони є гостями місцевих родин і парафіяльних спільнот. У четвер ввечері в храмі святого Філіппо Нері, відбудеться перша вечірня молитва.

Крім традиційних полуденної та вечірньої молитви, програмою передбачено участь у тематичних культурних, мистецьких, соціальних і духовних воркшопах, а також відвідини святинь і визначних місць міста. Зокрема, в суботу буде можливість помолитися біля Туринської Плащаниці. Завершення зустрічі матиме родинний характер. В неділю, 10 липня, учасники зберуться на недільні богослужіння на парафіях та споживуть обід разом із сім’ями, які їх приймають. Запрошенням до святості буде можливість помолитися біля мощей покровителя молоді і туринця блаженного П’єра Джорджа Фрассаті.