Італія: відзначено внесок Бенедикта XVI на захист екології
  • Пон, 10/06/2013 - 20:25

Антологія текстів Бенедикта XVI, присвячених екології, була відзначена премією за внесок в охорону довкілля. Йдеться про книгу "Заради людської екології", в якій містяться тексти промов, проповідей, листів, виступів під час різних конференцій, в яких Папа-емерит звертав увагу на проблеми довкілля, розглядаючи їх не тільки через релігійну призму, але також соціальну, культурну та економічну. Її видало 2012 р. ватиканське видавництво. У ній Папа висловив живу заклопотаність станом екології та звернув увагу на відповідальність людини за природу.

 

Премія, якою нагородили книгу, називається "AcquiAmbiente" і є спільною ініціативою італійського міста Акві-Терме і хімічного підприємства "ACNA". Вона присвячена пам'яті нігерійського інтелектуала, письменника, громадського діяча Кена Саро-Віва, якого вбили 1995 р. Однією з причин його вбивства називають активну діяльність на користь охорони довкілля.

 

Урочисте вручення премії відбудеться 29 червня в Акві-Терме. Від імені Бенедикта XVI її отримає місцевий єпископ П'єр Джорджо Мікіарді.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va