Італійці вийдуть на вулицю на підтримку традиційної сім’ї
  • Втр, 19/01/2016 - 22:32

30 січня у Римі відбудеться черговий День Сім’ї (Family Day). Це мирянська ініціатива на підтримку основної суспільної клітини, яку в Італії хочуть прирівняти до гомосексуальних зв’язків. Наразі у сенаті тривають дебати над пропонованим законодавством, яке, крім того, має на меті дозволити геям і лесбіянкам усиновляти дітей, а також відкриває двері до так званої матки на прокат.

На підтримку ініціативи Дня Сім’ї виступив глава італійського єпископату кардинал Анжело Баньяско стверджуючи, що «жодна інша суспільна інституція не може бути прирівняна до подружжя». Єрарх підкреслив також, що в Італії є багато нагальніших проблем, якими повинен зайнятись уряд, серед них безробіття, брак прородинної політики, служба охорони здоров’я і система суспільної опіки.

Минулого року на цю акцію вийшло понад мільйона італійців, завдяки чому вдалось зупинити прийняття відповідного прогейського закону. Цього ж року під впливом лівого угрупування прем’єра Ренці обговорення змін до законодавства поновилось зі свіжою силою.