Італійська поліція заарештувала двох хакерів, які зламали ватиканські акаунти
  • Суб, 14/01/2017 - 17:24

Поліція Італії заарештувала двох осіб, причетних до хакерських кібер-атак на відомі італійські установи та окремих осіб, а також на Ватикан. Зловмисниками є 45-річний Джуліо Окчіонеро та його рідна сестра 49-річна Франческа-Марія Окчіонеро, що проживають в Лондоні.

Як інформує CNA, хакери атакували 18 тисяч акаунтів, включаючи колишнього прем’єра Італії Маріо Монті, глави Європейського центрального банку Маріо Драґі, комп’ютер кардинала Джанфранко Равазі з Папської Ради культури, комп’ютер в гостьовому будинку Ватикану, який часто використовують прелати, що відвідують Рим, а також тисячі електронних листів.

Наразі представники Ватикану не коментують хакерських нападів і залишається невідомим наскільки важливою є інформація, яку отримали зловмисники.

Як повідомляють представники італійської служби безпеки, незаконно отримана інформація зберігалась на серверах, що розміщені в США, що означає подальшу співпрацю в розслідуванні з кібер-підрозділом ФБР.

Також існує підозра, що Окчіонеро можуть бути пов’язані з масонами, оскільки програма, яку використовували хакери для нападу називалась «Всевидяче око» - один з головних символів масонів. Експерти кібер-безпеки вважають, що малоймовірно, що брат і сестра діяли самостійно. На їх думку, такого роду інформація може бути корисною лише для установ чи осіб, які зацікавлені саме в ній.