Італійська ситуація після карантину: понад 2/3 дітей з психологічними розладами
  • Срд, 17/06/2020 - 21:28

Страх темряви, дуже важкий безконтрольний плач, проблеми із засинанням, тривога – такі симптоми зафіксували в малих італійців науковці, що вивчають вплив довготривалого карантину, пов’язаного із санітарним режимом.

«65% італійських дітей віком до 6 років мали розлади поведінки через тривалий вимушений карантин у зв’язку з пандемією, згідно з дослідженнями в Генуї. Що стосується дітей старше 6 років, відсоток збільшився до 71%», – інформує портал RMF24.pl.

Паоло Петралія, директор лікарні «Istituto Gaslini», підтвердив: – Примусовий карантин справді вплинув на наших дітей у вигляді різних форм регресії розвитку.

Дослідники відібрали характерні поняття, ключові слова, які з’являються у висловлюваннях та малюнках дітей віком до 6 років. Це «я боюся» та «погано».

З іншого боку, спостережувані діти у віковій групі старше 6 років чітко змінили свій ритм життя та стадії сну та неспання. Вчені зафіксували такі незвичайні прояви, як одержимість чистотою, порушення дихання, небажання допомагати вдома, проведення більшої частини часу в Інтернеті.

– Зараз ми маємо використати ці дані для відновлення життя наймолодших – так звучать висновки дослідження.

Лікарі вважають, що набагато більші проблеми пов'язані з допомогою дітям із синдромом порушення активності та уваги, а також психічними хворобами, що змушені тривалий час перебувати в обмеженому закритому просторі.