Італійські батьки не згодні з введенням в шкільні програми предметів, що просуваються ЛГБТ
  • Суб, 19/07/2014 - 21:23

Занепокоєння і полеміку серед італійських батьків викликало рішення спільноти лесбійок, геїв, бісексуалів і трансгендерів ввести в шкільні програми курси афективності, а також активно просувати ініціативи щодо боротьби з гомофобією. З підтримкою таких нововведень виступило також Національне бюро боротьби з расовою дискримінацією, яке раніше випустило брошуру «Навчання різноманітності в школі», що вже стала предметом різкої критики.

Італійські сім'ї обурені наступом гендерної ідеології, яка опинилася також в основі нових шкільних керівних принципів. Про рішення ввести в дію ці принципи до наступного вересня заявила міністр освіти Джанніні, яка в минулу п'ятницю зустрілася з представниками ЛГБТ-спільнот.

В інтерв'ю Радіо Ватикану президент найстаршої італійської Асоціації батьків (AGE) Фабріціо Адзоліні сказав: «Ми побоюємося, що з вересня, у школах, де керівництво погодиться з такою формою співпраці з ЛГБТ-спільнотами, будуть введені предмети не для навчання дітей справжньої любові й прийняття «іншої» людини, але для зловживання цим каналом, щоб викладати «вульгарну сексуальність».

«На жаль, - зазначив Фабріціо Адзоліні, - сьогоднішня школа прийняла спірну позицію не цікавитися думкою історичних асоціацій батьків, але слідувати рішенням спільнот лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів, що не мають нічого спільного зі школою. Незважаючи на те, що ці спільноти не визнані Міністерством освіти в якості асоціації батьків і не мають ніяких спеціальних компетенцій в освітній сфері, деякі керівники вважають себе вправі проводити в своїх стінах подібні досліди. Однак ми не бажаємо, щоб наші діти ставали піддослідними кроликами в цих експериментах», - сказав на закінчення президент італійської Асоціації батьків.