Італійські екзорцисти застерігають перед захопленням Pokemon Go
  • Пон, 26/09/2016 - 20:38

Екзорцист Римської єпархії й Президент Міжнародної асоціації екзорцистів, одобреної Апостольським Престолом, о. Франческо Бамонте вважає, що покемони мають безпосередній стосунок до езотерики і окультизму.

Йдеться про істоти, яких люди можуть ловити, тренувати, заставляти боротися з чужими покемонами. На думку отця-екзорциста справа не тільки в тому, що полювання на покемонів може бути причиною автокатастроф, як це дійсно мало місце в Італії, а найбільше в тому, що ігри покемонами виховують менталітет сили, яку можна отримати, щоб панувати над іншими. А це у свою чергу веде до створення менталітету насильства. В самій Pokemon Go, на переконання о. Бамонте є багато елементів окультизму.

З о. Бомонте погоджується інший екзорцист – о. Альдо Буонаюто, координатор Антисектантського служіння Спільноти Папи Івана ХХІІІ. Отець Буонаюто зазначає, що з одного боку ми маємо наголошування духовного світу, з якого ми можемо черпати енергію й силу, а з іншого стикаємось з безперервним приниженням католицької віри і духовності, в тому числі й за допомогою мультимедійних інструментів.