Італійські мусульмани подякували Папі за його послання
  • Птн, 09/08/2013 - 19:09

Італійські мусульмани відповіли на послання Папи до сповідників ісламу, які святкують закінчення Рамадану. Його темою було сприяння взаємній повазі через освіту, що є основою до взаєморозуміння. Святіший Отець закликав, зокрема, поважати інші релігії, їх вчення, символи, цінності, релігійних лідерів та місця культу. Голова Союзу ісламських громад в Італії Ізедін Ельзір у своїй відповіді Понтифіку пояснив, що місяць посту і молитви сприяє моральному і духовному вдосконаленню мільйонів мусульман, які розуміють, що вони постійно стоять перед Богом. Він додав, що ця глибока внутрішня реформа призводить до виконання, у відповідності з можливостями кожного, обов'язку робити добро і поширювати справедливість.

Торкаючись теми папського послання, Ельзір зазначив, що воно тісно пов'язане з ісламською доктриною і традицією. "Не випадково об'явлення, свідками якого ми маємо честь і обов'язок бути в нашому житті, починається зі значного імперативу: "Читай: В ім'я твого Господа ... ", а ім'ям Аллаха є "Rabb", що має спільний корінь із освітою і вихованням", − зазначив мусульманський лідер Італії. Він підкреслив, що освіта і повага, в поєднанні з добротою, що і пропонує Папа, "мають стати частиною нашої повсякденної практики".

Ельзір зазначив, що релігія часто стає приводом для агресивного блюзнірства, через що віруючі невинно страждають. Ісламська громада в Італії, однак, прагне до діалогу та пошуку спільної для всіх етики. "У цьому дусі" ісламський лідер подякував Папі за послання, яке Франциск побажав підписати цього року особисто.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va