Італійський єпископ, ставши свідком екзорцизму, переконує: ті, хто не вірить в існування диявола, помиляються
  • Втр, 10/01/2017 - 16:46

Італійський Архиєпископ Еріо Кастелуччі неодноразово зустрічався з біснуватими людьми, однак ніколи раніше не був свідком обряду екзорцизму. Та нещодавно один італійський священик запросив його стати свідком вигнання біса з «важкого випадку».

«Екзорцист запросив мене на проведення обряду екзорцизму над одним чоловіком, який одержимий вже впродовж довгого часу і який щотижня приходить до цього священика»,– розповів єпископ, додаючи, що усвідомив нагальність цієї справи тоді, коли побачив, як одержимий реагує на екзорцизм.

«Для того, щоб зрозуміти, що диявол існує, що зло – це реальність, достатньо просто стати свідком екзорцизму», – зазначив єпископ в інтерв’ю італійському виданню «Il Resto del Carlino». За його словами, ті, хто думають, що диявол не існує, «помиляються».

Як інформує Catholic News Agency, після отримання такого досвіду Архиєпископ сказав, що не виключає можливості того, що погодиться повторити це ще раз. Він також наголосив, що у випадках сумніву щодо того, чи є людина одержимою, дуже важливу роль відіграє розрізнення. За його словами, в багатьох випадках вирішення проблеми «є в компетенції психіатра, а не екзорциста».

Архиєпископ Еріо Кастелуччі наголосив на важливості молитви звільнення, щоб допомогти особам, які потребують зцілення.