Італійський єпископ відвідав зустріч масонів
  • Чтв, 16/11/2017 - 11:34

Для Церкви діалогу, Церкви Другого ватиканського собору масони не є ані близькі, ані далекі; вони є цілком поза Церквою, вони – екскомуніковані. Про це говорив єпископ Антоніо Стальяно на зустрічі з представниками італійської масонерії.

Що ж робив католицький єпископ на зустрічі масонів Сиракузи і Сицилії на тему «Церква і масонерія, такі близькі, і такі далекі?»?. Присутність єпископа викликала суперечки, оскільки декому здалось, що Церква хоче якимось чином поєднатись з масонами. Однак, так не було. Єпископ пояснив, що на зустріч з масонами пішов, відповідаючи на слова Ісуса, котрий закликав  своїх учнів бути як вівці між вовками, а також любити своїх ворогів.

«Як єпископ і як теолог, я хотів їм пояснити, що вони не належать до сопричастя Церкви», - наголосив ординарій сицилійської єпархії Ното. Він додав, що зважився на зустріч з масонами, з огляду на тих, хто є дезорієнтований і стверджує, що можна належати до масонів і ходити до церкви, а навіть приступати до Причастя. «Це неможливо. А враховуючи те, що дехто стверджує, що до масонерії належать певні священики і єпископи, була важливою присутність на цій зустрічі єпископа, котрий чітко роз’яснить, що це неможливо. Якщо католик, а тим більше священик чи єпископ, належить до масонерії, це означає, що йому байдуже екскомуніка, і він має проблеми із своєю католицькою ідентичністю», - зазначив єпископ Стальяно.

Як інформує wiara.pl, він наголосив, що масон, котрий ходить до церкви і приймає Причастя, є зіпсутою, корумпованою людиною. «Господь Ісус власне таких людей остерігає, що коли помруть і будуть стукати до Небесного Отця, Він їм відповість: «Я вас не знаю»,- додав італійський єпископ.