Італійський єзуїт поплатився життям за спробу налагодити діалог з повстанцями в Сирії
  • Птн, 16/08/2013 - 12:34

Бойовики "Аль-Каїди" стратили італійського священика Паоло Даль'Ольо, який пропав на сході Сирії в кінці липня. Ця інформація поки не отримала підтвердження з незалежних джерел.

Єзуїт Паоло Даль'Ольо був відомим прихильником повстанців і виступав за діалог з ісламістами. Востаннє його бачили 29 липня в утримуваному противниками Башара Асада місті Ракка. Правозахисники цитують очевидців, за словами яких, він був викрадений активістами "Ісламського емірату Іраку і Леванту".

За відомостями місцевих активістів, священик прибув до Ракка, щоб сприяти досягненню перемир'я між бойовиками "Аль-Каїди" і ополченцями курдських сил самооборони, і був викрадений незабаром після приїзду до міста.

Syrian Observatory for Human Rights закликала "Ісламський емірат Іраку і Леванту" надати точні відомості про долю Паоло Даль'Ольо. "Тіло священика має бути передано для поховання, а винні в його загибелі-постати перед судом", - заявили її представники.

У той же час Ватикан повідомив, що не має жодної інформації про долю зниклого священика.

У червні в Сирії був убитий ще один католицький священик - Франсуа Мурад. Офіційний Ватикан подробиць не навів, але на початку липня бойовики опублікували відео, де зафіксовано момент його страти.

За матеріалами www.newsru.com