Італійський священник відслужив Літургію попри епідемію коронавірусу
  • Птн, 06/03/2020 - 16:36

До прокуратури міста Павія на півночі Італії потрапила справа 88-річного священника, який відслужив Літургію в сусідньому місті, попри постанову про припинення релігійних обрядів через поширення коронавірусу.

Місцеві ЗМІ інформують, що літній священник Антоніо Лунгі відслужив Літургію в Кастелло-д'Агоньї, в ній взяли участь вісім осіб. Про Літургію в місцевій церкві повідомили карабінерів, які, відповідно до процедури, передали інформацію про це в прокуратуру.

Священника можуть звинуватити в тому, що він не виконав розпоряджень влади.

Як з’ясували, священник на емеритурі вже давно допомагає іншим священникам у цьому регіоні Ломбардії та служить Літургії в місцевості, де колись був парохом.

Він зробив це минулої неділі, коли через розповсюдження вірусу місцеві адміністративні органи призупинили всі масові події, культурні та спортивні заходи, а також урочистості, серед них і релігійні.

Священник пояснив, що не знав про це рішення, оскільки не використовував електронну пошту. Електронний лист із інформацією про призупинення служіння Літургій через епідеміологічну кризу надіслала всьому духовенству місцева єпархія.