Італійську Церкву перевіряють на екологічність
  • Пон, 01/07/2013 - 16:53

Нещодавно в Римі, в центрі «Екуменічна Росія», стартував міжуніверситетський проект, покликаний допомогти зрозуміти на скільки італійські парафії відповідають вимогам сталого розвитку.

Вперше такий проект пропонує особливий підхід до тем екології людини та екології природи, провокуючи духовенство та католицький світ більш детальніше призадуматись над ставленням до природного навколишнього середовища.

Цей проект покликаний також допомогти добре зрозуміти наскільки поширеними між парохіяльними спільнотами є концепції пов’язані зі збереженням створіння та екологією людини, і чи це є у співзвучності з вченням соціальної доктрини Церкви, на основі якої парохи повинні були б бути стимульованими до втілення цих концепцій в процесі благородного управління церковним майном.

Ініціатори цього проекту мають намір не зупинятись лише на парафіях, але бажають охопити й перевірити різні медичні центри, католицькі школи, будинки відпочинку тощо, підпорядковані Церкві. Одне з ключових питань цього проекту адресоване священнослужителям і воно має за мету запитати їх скільки уваги в їхньому апостоляті вони приділяють питанням природного довкілля і наскільки їхні церковні приходи є чутливими по відношенні до природи та екології.

Ініціатори переконані, що «цей етап дослідження є воднораз практичним та комунікативним, оскільки здійснюється безпосередньо в церковних структурах, і тому допоможе отримати чітку картину щодо взаємин між Церквою та навколишнім середовищем».

У найближчий час перша група дослідників має намір опитати римських священиків, а в майбутньому поширити цю ініціативу на різні італійські дієцезії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit