Юдеї і католики найбільш популярні релігійні групи в США
  • Чтв, 16/02/2017 - 12:41

Незважаючи на суперечливість американських виборів, в яких релігія відігравала важливу роль, а також проблему релігійного тероризму по всьому світу, нове дослідження показує, що спостерігається потепління у ставленні американців до практично всіх основних релігійних груп в країні.

Нове опитування дослідницького центру Pew, опублікованt в середу, вважає, що юдеї і католики отримують найвищі рейтинги на «термометрі почуттів», з середньою оцінкою в 67 і 66 відповідно на термометрі з діапазоном від 0 до 100.

Традиційні протестанти мають 65 балів. Євангельські християни зупинилися на рейтигну 61-60, буддисти та індуїсти - 58-54, мормони, атеїсти і мусульмани коливаються від 48 до 50. Навіть відносно низькі рейтинги для атеїстів і мусульман, однак, являють збільшеними за останнім подібним дослідження в червні 2014 року.

Зростання позитивного ставлення по відношенню до релігійних груп, на думку авторів дослідження, стосується всіх основних груп, включаючи демократів і республіканців, чоловіків і жінок, молоді та літніх людей. Один з ключових висновків полягає в тому, що існує ширший діапазон думок серед літніх американців, ніж серед молоді. Респонденти віком від 18 до 29 років дають мусульманам 58 очок рейтингу, а ті, кому 65 років і більше, відповідь була тільки 44. Літні американці, тим часом, поставили традиційним протестантам 75 балів, в той час як молодь оцінила цю групу на 59. Опитування проводилося в 9 - 23 січня 2017 року, а отже перед суперечливим Указом Президента Дональда Трампа про біженців, в якому багато хто вбачає дискримінацію мусульман.