IV Міжнародний католицький кінофестиваль "Міrabile dictu"
  • Птн, 21/06/2013 - 23:49

 24-26 червня в Римі триватиме IV Міжнародний католицький кінофестиваль "Міrabile dictu". Він відбувається з 2010 року під патронатом Папської Ради з культури. Мета форуму полягатиме в підтримці етичних цінностей і позитивних прикладів через коротко і повнометражні, художні та документальні фільми, телевізійні програми та серіали.

На фестивалі представлять близько 2 тис. стрічок з різних країн світу: США, Філіппін, Австрії, Іспанії, Румунії, Франції, Канади та Швейцарії. З них компетентне журі обере переможців у кількох номінаціях: кращий фільм, краща режисура, кращий головний герой та ін.

Головним призом форуму є статуетка "Срібна риба" – стародавній символ християнства. За словами засновниці фестивалю, італійського режисера Ліани Марабіні, "фестиваль є однією з форм євангелізації, бо кіно – воно повсюдне, більш зрозуміле всім, ніж будь-яка книга або твір образотворчого мистецтва". "Кіно є сильним засобом у проголошенні Слова Божого також і для тих, хто ще його не пізнав", – сказала вона.

За кілька днів після закінчення фестивалю, 2-5 липня, у Ватикані відбудеться конгрес на тему «Кіно і нова євангелізація".

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va