Івано-франківці запрошують до участі в конкурсі на створення пам’ятника Папі Римському Івану Павлу ІІ
  • Птн, 28/11/2014 - 01:03

«Конкурс має відбутися 23 грудня цього року, – повідомляє заступник начальника Департаменту архітектури та містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Світлана Лосюк. – То ж  ми запрошуємо всіх бажаючих взяти в ньому участь. Це справді непересічна подія для нашого міста».

Як стверджують фахівці, місце яке обрали в місті для постаменту специфічне, тому проекти, які надавалися в управління архітектури МВК до вересня цього року на конкурс, який оголошували раніше, не зовсім влаштовують. Тоді місце шукали до пропозицій, тепер – навпаки.

Пам’ятник Понтифіку вирішено встановити на вулиці його імені в одному зі спальних районів обласного центру Прикарпаття. Раніше міські чиновники планували встановити його поблизу храму. «Але представники вищого духовенства вирішили, що кращим варіантом є, коли його розмістять не на території однієї конкретної церкви, якій нададуть перевагу, – пояснює Світлана Лосюк. – Адже Іван Павло ІІ був особою понад конфесіями для всього світу та всіх людей».

Отже, територію для пам’ятника виділено в невеличкому сквері на перетині вулиць Івана Павла ІІ, Пстрака та Миру. Його місцеві мешканці свого часу «відвоювали» у забудовника і разом з міською владою вирішили провести благоустрій і вшанувати Понтифіка.

«Нам потрібно буде добре попрацювати над облаштуванням цієї території, – підкреслює Світлана Лосюк. – Прикрасити світильниками, доріжками, тощо. Тому запрошуємо до співпраці митців».

Учасникам конкурсу до 10 грудня потрібно подати заявки на участь в конкурсі в Департамент містобудування та  архітектури (вул. Незалежності, 9, V поверх, каб. № 510).

Конкурсні проекти подати в  Департамент містобудування та архітектури до 18 грудня.

Конкурс відбудеться 23 грудня о 11 год. в залі засідань виконавчого комітету міської ради. Про це РІСУ повідомила Наталя Палій.