Івано-Франківщина вітала Апостольського Нунція
  • Птн, 11/01/2013 - 00:00

Багатолітньою традицією стало, що на Різдво Апостольський нунцій в Україні відвідує Прикарпаття, зокрема  м. Івано-Франківськ. Так і цього року Апостольський нунцій Високопреосвященний Архієпископ Томас Едвард Галліксон відвідав Івано-Франківщину. 07 січня Архієпископ і Митрополит Преосвященний Кир Володимир Війтишин зустрів нунція, вітаючи його на Івано-Франківщині. Цього дня на Різдво була відслужена Архієрейська Божественна Літургія в Архікатедральному Соборі Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську, на завершення якої Апостольський нунцій склав щирі привітання для всього духовенства та вірних з нагоди Різдва Христового уділивши всім присутнім Апостольське благословення.

 

Після Літургії у супроводі Преосвященного Кир Володимира Війтишина, нунцій відвідав Коломийсько-Чернівецьку єпархію. Зустрів достойного гостя Преосвященний Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії Кир Миколай Сімкайло, вітаючи традиційним вертепом та колядою, яку представили молодь коломийщини.

 

Наступного дня, а саме 08 січня відбулися відвідини Чернівців. Варто зазначити, що це була перша візитація парафії Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ у Чернівцях, Преосвященного Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина, яку очолює митр.прот. Валерій Сиротюк – Синкел Буковинського вікаріату Коломийсько-Чернівецької єпархії. У Чернівцях у Соборі Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ відбулась Святкова Божественна літургія, яку очолили: Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколай Сімкайло, митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин та апостольський нунцій в Україні Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон.

 

09 січня у середу на свято первомч. Стефана, відбулися відвідини парафії Матері Божої Неустанної Помочі Північно-Західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська, якою опікуються оо. Редемптористи. Цього дня вся спільнота, яку очолює прп. о. Михайло Бубній, ЧНІ, разом з парафіянами зустріли трьох владик: Апостольського нунція Архієпископа Томаса Едварда Галіксона, Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина та Єпископа-Емерита Софрона Мудрого, ЧСВВ, які очолили Архієрейську Літургію. «…Українська Греко-Католицька Церква завжди була в єдності з Апостольським престолом, просимо Ваше Високопреосвященство уділити всім присутнім Апостольське благословення…», звернувся Архієпископ і Митрополит Володимир на завершення Літургії до нунція. Після спільно-святкової Літургії нунція привітали парафіяльні хори веселою колядою та вінчуваннями, відображаючи Українські традиції Івано-Франківщини, представивши концертну програму. 

 

10 січня достойний гість ознайомився  з усіма структурами Архієпархії, відвідавши спершу «Містечко Святого Миколая» - сиротинець в Крихівцях, яким опікуються сестри-монахині Воплоченого Слова.

 

11 січня нунцій відвідає монастир сестер Василіянок та Католицьку школу ім. Василія Великого в м. Івано-Франківську, якою опікуються сестри Василіянки. 

 

Далі буде….

Ієрей Юрій Труханпрес-секретар Архієпархії.

 

 

реклама


Бажаєте зустрічати свята в теплі та затишку? Утеплення фасадів і горищ, усе необхідне для Вашого даху від провідних європейських брендів, перевірених роками. На Ваш вибір: металопрофіль, металочерепиця, бітумна черепиця, керамічна черепиця, композитна черепиця, полімер-піщана черепиця і ін. 

ТзОВ "ДАХ-ІФ" подбає про Вашу оселю.