Івано-Франківськ відзначив День Героїв
  • Пон, 23/05/2016 - 11:56

В Івано-Франківську відзначили День Героїв. Урочисті заходи розпочалися в Меморіальному сквері спільною Панахидою, яку відслужили представники духовенства трьох найбільших конфесій Прикарпаття, на чолі з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ Кир Володимиром (Війтишином).

Серед присутніх були також керівництво облдержадміністрації та міської ради, ветерани ОУН-УПА, учасники російсько-української війни на Сході України і громадськість міста.

У спільній молитві присутні пом’янули душі загиблих Героїв, котрі віддали своє життя за незалежність і цілісність української держави. Після чого відбулося освячення іменних табличок на могилах Січових Стрільців та воїнів Української Галицької Армії та покладання квітів.

Після урочистостей в Меморіальному сквері містяни Маршем Слави УПА рушили до міського парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, де відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Кобзаря з нагоди річниці його перепоховання. А згодом реставратори з Львівщини і Тернопільщини відтворили бій чоти УПА проти підрозділу нацистських збройних формувань.

День Героїв щорічно відзначається в Україні 23 травня, однак святкові та вшанувальні заходи проходять упродовж всього тижня, на який припадає свято. Воно встановлене на честь українських вояків – борців за волю України.