Івано-Франківська архиєпархія надала чергову допомогу батальйону "Айдар"
  • Пон, 24/11/2014 - 18:21

З благословення Архієпископа та Митрополита  Кир Володимира Війтишина батальйону "Айдар" від Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ  за сприянням і підтримкою економічного відділу Архієпархії надано чергову допомогу.

 Бійці отримали спеціальні планшети з прошивкою для орієнтування в місцевості, інтернет-роутери, гарнітуру BUETOOTH та проплачені послуги зв язку на 6 місяців від інтертелекому. Як стверджує Економ Архієпархії прот. Михайло Клапків такі технічні засоби допомогли вийти з так званого "Іловайського котла" тим бійцям, котрі мали їх в користуванні тому дана ініціатива і її реалізація є важливою для військових в зоні АТО.

Також було придбано повних шість комплектів якісного зимового одягу, виготовленого в США (берци, костюми, куртки, термобілизна, термоноски, шапки, флісові рукавиці).

Після закупівлі дані речі були вручені одному з бійців батальйону "Айдар", котрий найближчим часом має повернутись в зону бойових дій для захисту нашої Батьківщини.

Наступну роботу, яку планує виконати Архієпархія - це ремонт інструментальної системи посадки літаків ПРМГ-5 та закупівля зимового одягу для бійців 8 окремого полку спеціального призначення, повідомив для прес-служби Архієпархії ієрей Віталій Максимів – помічник економа.

Пригадуємо,  що це вже не перше сприяння у наданні допомоги від Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ українським військовим в зоні АТО