Івано-Франківська молодь зібралась на молитву Тезе вперше у Палаці Потоцьких
  • Пон, 27/05/2019 - 15:00

У суботу, 25 травня вперше на території Палацу Потоцьких, що є пам'яткою архітектури та містобудування історичного значення у м. Івано-Франківську відбулася молитва в дусі Тезе. Зустріч, організована Молодіжною комісією Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ об’єднала близько п’ятдесяти учасників. Супроводжував молитву своїм співом молодіжний хор Осанна та ансамбль «Ave Maria» з  храму  Царя Христа  м.Івано-Франківська.  Голова Молодіжної комісії о.Михайло Віхоть  звернувшись  до присутніх зауважив, що сьогодні багато молодих людей, які мають різноманітні духовні потреби часто бояться переступити поріг храму і тому проводити подібні молитовні зустрічі є необхідно.

На завершення о.Михайло подякував за сприяння директору КП «Простір інноваційних креацій «Палац» п.Володимиру Гайдару, а також усім, хто знайшов час для спільної молитви та допомагав у її проведенні, зокрема Ірині Попович, студентці ІФНМУ,  яка є ініціатором молитовних зустрічей  Тезе в Івано-Франківську.

Довідка

Спільнота Тезе, яка розташована у французькому регіоні Сона і Луара, в Бургундії була заснована 1940 року братом Роже Шютцом. Сьогодні спільнота Тезе налічує понад сто братів різних національностей. Серед них є і протестанти, і католики. Вони живуть і моляться разом. Брати походять із 30 різних країн, найбільше - з Франції, Німеччини, Італії. Молитва, яку практикують у спільноті Тезе відома у багатьох християнських спільнотах. Загалом молитва Тезе за структурою поєднює читання духовних роздумів, псалом, читання Євангелія та молитву вірних. Одним із невід’ємних елементів молитви є «спів Тезе». І навіть ті, що не мають особливих вокальних даних, можуть співати невеликі повторювані канти різними мовами. Кожний тут знаходить щось для себе, але головне - це зустріч із Богом.