Івано-Франківських семінаристів застерегли від новітніх релігійних рухів та сект
  • Чтв, 25/10/2018 - 13:41

24 жовтня до Івано-Франківської духовної семінарії завітали представники бюро Києво-Галицького верховного архиєпископства УГКЦ у справах новітніх релігійних рухів та сект: Анна Боднар – голова Благодійного фонду «Спільнота золотого віку» та Олег Паска – провідний спеціаліст центру допомоги для постраждалих від сект та псевдорелігійних рухів «Якір».

Гості провели для семінарійної спільноти семінар, в якому були висвітлені теми «Способи маніпуляції свідомістю людини як загроза для її свободи» та «Секти як виклик і загроза для свободи людини».

Спікери зазначили, що в  Україні впродовж багатьох років розвиваються різні групи, секти та релігійні рухи. Більшість людей знають про існування таких груп і розуміють небезпеку, але часто вважають, що ця проблема їх не стосується, говорячи, що це проблема бідних та неосвічених осіб.

Проте, як показує час жертвами стають і заможні, і освічені члени суспільства. Завершуючи лекцію, п. Анна додала: «У секту легко потрапити, але важко вийти з неї, так як це пляма на все життя».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://www.ifds.org.ua