Івано-Франківський Карітас розпочав 2-гу фандрайзингову кампанію для підтримки роботи з неповносправною молоддю
  • Втр, 22/10/2013 - 10:41

Івано-Франківський Карітас розпочав нещодавно акцію «Майбутнє доброї справи у твоїх руках!» з метою збору коштів для роботи з неповносправною молоддю. Минулоріч завдяки аналогічній фандрайзинговій кампанії вдалось залучити за підтримки місцевої громади і приватних благодійників майже 107 тисяч гривень на соціальну адаптацію дітей і молоді з вадами розумового розвитку. Минув рік активної роботи, кошти ефективно використано і попереду нові плани, досягнення і обсяг необхідних завдань в служінні неповносправним потребуючим – кажуть у місцевому Карітасі.

Під опікою Карітасу в Івано-Франківську впродовж декількох років перебувають більше 60 потребуючих молодих людей, що мають особливі потреби, з них третина – вихованці Івано-Франківського геріатричного пансіонату.

Перебуваючи в Центрі дозвілля та соціальної адаптації молоді з особливими потребами отримують кваліфіковану допомогу та підтримку від соціальних працівників. На заняттях в творчих майстернях з ними займаються інструктори,  соціальний педагог і психолог, проводяться індивідуальні заняття та тренінги, забезпечено дозвілля та відпочинок, літнє оздоровлення. В рамках програми "Допоможи іншому – стань приятелем" волонтери дарують радість живого спілкування для молоді, що має особливі потреби. 

Під керівництвом соціальних працівників та волонтерів неповносправна молодь засвоює елементарні навички самообслуговування – навчаються самостійно одягатись, готувати прості страви, прасувати одяг, користуватись громадським транспортом, робити дрібні закупи, вести домашнє господарство. Дії, які нам видаються надзвичайно простими, для людей з вадами розвитку є неабиякою проблемою. Також в Карітасі особлива увага приділяється роботі з батьками та опікунами молоді, що має особливі потреби, – адже саме від комплексних зусиль залежить успішна інтеграція та реабілітація цих молодих людей.

Акцію «Майбутнє доброї справи у твоїх руках!» було розпочато 14 жовтня і вже наступного дня відбувся перший вагомий внесок в збір коштів. В день храмового свята місцевої громади УГКЦ було зібрано 1976,50 грн. для продовження роботи з неповносправною молоддю в 2014 році. Діти, батьки та працівники Карітасу  розділили з парафіянами спільну  молитву, а після Святої Літургії  організували  благодійну виставку-ярмарок  виробів, виготовлених їхніми руками.

Розповідає Наталя Козакевич, виконавчий директор місцевого Карітасу: «Ми не притримуємось в своїй роботі думки, що ніхто і ніколи нам не бажає допомогти в соціальній роботі – просто до людей треба знаходити відповідні стежки і повідомлення, і тоді кожен по своїх можливостях відкритий до допомоги потребуючому ближньому! Саме тому ми вдруге розпочинаємо цю акцію і переконані в її важливості і результативності. Також, що для нас цінно – це благословення і підтримка архієпископа  митрополита Івано-Франківського д-р Володимира Війтишина».

Організатори акції просять про 3 види допомоги: волонтерство, допомога в поширенні інформації і проведенні фандрайзингової акції та безпосередньо фінансова підтримка. Підтримати роботу Івано-Франківського Карітасу для людей з особливими потребами можна, зробивши благочинний внесок на р/р2600805250617, ПАТ «Кредобанк», МФО325365, код 13652164.

Якщо Ви бажаєте передати пожертву особисто – чекаємо на Вас за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Л. Українки, 1, телефон для довідок  50 25 46

або ж: м. Івано-Франківськ, с.Крихівці, вул Крихівецька,102,  телефон для довідок  77 99 89.

повідомила Надія Чорна