Ізраїльське видання: Папа визнав право Ізраїлю Святу Землю
  • Чтв, 27/10/2016 - 13:01

Щоденне англомовне ізраїльське видання «The Jerusalem Post» наголосило слова Папи Франциска сказав підчас загальної аудієнції на площі Святого Петра в Римі 26 жовтня цього року, про те, що Свята Земля дана євреям самим Богом.

Підчас аудієнції, говорячи про потреби мігрантів, Папа сказав наступне: «Біблія пропонує нам багато конкретних прикладів міграції. Вистачить згадати Авраама. Божий поклик спонукає його залишити свій край та вирушити в інший: “Вийди з землі твоєї, з твоєї рідні, і з дому батька твого в край, що його я тобі покажу” (Бут. 12,1). Так біло із народом Ізраїля, який з Єгипту, де він був рабом, йшов пустелею щоб досягнути землі, обіцяної Богом».

Після промови Папа надав коротку аудієнцію заступнику міністра Ізраїлю з питань регіональної співпраці Аюбі Карі, та подякував йому за його працю від імені Церкви і католиків Ізраїлю.

Після цієї аудієнції Кара заявив журналістам, що думає, що словами про те, що Бог обіцяв ізраїльтянам Святу Землю, Папа надіслав прямий месидж ЮНЕСКО стосовно права євреїв на Храмову гору в Єрусалимі. Кара сказав, що у свою чергу він подякував Папі за його підтримку права Ізраїлю на Святу Землю.

У свою чергу спікер Кнесету Юлій Едельштайн написав листа Держсекретарів Ватикану кардиналу П’єтру Пароліну, у якому зазначив, що надання ЮНЕСКОМ виключного права мусульманам на Храмову гору є образою юдеям і християнам.