Ізраїльські археологи знайшли фортецю часів царя Соломона
  • Птн, 20/01/2017 - 15:22

На півдні Ізраїлю в долині Тімна ізраїльські археологи віднайшли систему укріплень часів правління біблійних царів Давида та його сина Соломона, повідомляє ізраїльський 9 канал ТВ.

Серед руїн украплень знайдено стайні для ослів, що на думку археологів вказує на високий рівень організації оборонної системи та важливість торгівлі з віддаленими частинами тодішнього Ізраїльського царства.

Руїни археологи датують Х ст. до Хр.. Самі оборонні споруди знаходились неподалік від Соломонових центрів видобутку мідної руди та виплавки міді.

«Хоча в Старому Завіті не має опису мідновидобувних центрів царя Соломона, проте там згадано про конфлікт Ізраїлю та Едому саме в пустелі Арава, частиною якої є долина Тімна», - пояснює керівник розкопок д-р. Ерез Бен-Йосеф.

Характер укріплень вказує на неспокій в тих часах. В Х ст. до Хр. мідь була цінним ресурсом, а бажання контролю над центрами видобування мідної руди провокували серйозні військові конфлікти. Конфлікт між Ізраїлем та Едомом довкола контролю за центрами видобутку міді закінчився завоюванням Давидом Едому, який став залежною від Ізраїля, а потім Юдеї державою на кілька століть.