Канада припинила фінансування біблійного табору через те, що він не підтримує аборти
  • Чтв, 19/04/2018 - 15:44

Керівництву літнього біблійного табору в Альберті доведеться скоротити кількість своїх працівників після того, як вони втратили фінансування від держави в рамках програми «Canada Summer Job grants» після того, як відмовились підписатись під проабортативною заявою ліберального уряду.

Виконавчий директор Джон Гартлі вважає, що їм не було надано фінансування у зв’язку з їх релігійними переконаннями.

Нагадаємо, що цього року в Канаді уряд почав вимагати від працедавців, які подаються на грант «Canada Summer Job grants» підписувати свою згоду з тим, що вони поважають право на аборт та «права» ЛГБТ.

Коли керівництво біблійного табору в Альберті надіслало заявку на грант, не підписавши зазначеного вище пункту, «Service Canada» відповіли, що заявка не заповнена повністю, а також, що її вже неможливо доповнити чи змінити.

До організації літнього біблійного табору докладаються 17 церков, проте невідомо, чи їм вдасться зібрати достатньо коштів для того, щоб покрити зарплату для достатньої кількості працівників.

Як інформує LifeSiteNews, минулого року на даний грант було подано 41961 заявок, а цього року – 42718. Минулого року відмову отримало 126 заявників, а цього року – 1561.

Місцеві ліберали також заявили, що фінансування не отримає жоден про-лайф проект в рамках ініціативи відновленого молодіжного волонтерства.

На даний час організація «Право на життя» в Торонто працює над тим, щоб подати до суду на ліберальний уряд на основі того, що зазначена вище атестація порушує Хартію прав.