Канада: школа відсторонила від занять учня, який сказав, що існує тільки дві статі
  • Чтв, 11/05/2023 - 17:43

Канадієць Джош Александер отримав дисциплінарне покарання у вигляді відсторонення від уроків у школі за те, що виступив проти гендерної ідеології. Його покарали за слова про те, що існування двох статей випливає із християнської віри. Окрім того, школа позбавила роботи обох батьків хлопця, які в ній працюють.

Про випадок канадійського учня стало відомо, коли формально католицька школа св. Йосифа в місцевості Ренфрю в провінції Онтаріо відсторонила його за спротив гендерній політиці закладу.

У листопаді минулого року 16-річний хлопець виступив проти політики адміністрації школи, яка запровадила туалети для «транс-статевих осіб». Під час відкритих дебатів в класі він сказав, що відповідно до його християнської віри, існує дві статі. Те, що він сказав, визнали «залякуванням», і тому його відсторонили від уроків.

Тепер школа звільнила з роботи обох батьків хлопця. Зараз сім’я готує позов проти рішення школи. Їхній юрист, Джеймс Кітчен, подав позов до Суду з прав людини в Онтаріо, стверджуючи, що учня дискримінували з огляду на його релігію.