Канада стурбована тиском спецслужб на Український католицький університет за Євромайдан, – заява
  • Птн, 20/12/2013 - 11:01

Посол Канади Андрій Беннет, який займається питаннями свободи віросповідання, піддав різкій критиці дії спецслужб, які чинять тиск  на  Український католицький університет  за підтримку та участь в Євромайдані.

Про це сказано заяві Посла від 19 грудня 2013 року: «Канада стурбована тиском на адміністрацію та студентів Українського католицького університету, який протягом останніх тижнів чиниться з боку влади. Свобода слова, свобода зборів і свобода  діяльності релігійних навчальних закладів без невиправданого втручання є важливими принципами будь-якої дійсно демократичної країни».

У документі сказано, що міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявив, що жорсткі дії влади в Україні викликають заклопотаність не тільки у Канади, а й в демократичних країнах усього світу.

"Канада відзначає важливу миротворчу роль духовенства та віруючих Української Греко -Католицької Церкви і багатьох інших релігійних лідерів в останні тижні в Україні. Ми продовжуватимемо підтримувати тих українців, які вірять у свободу, демократію, права людини і верховенство закону", – сказано у заяві Посла Канади.

Джерело: РІСУ