Канада закриває хоспіси, які відмовляються від евтаназії
  • Птн, 06/03/2020 - 10:37

Влада Канади припиняє державне фінансування тих хоспісів, які не погоджуються на проведення евтаназії у своїх структурах. На практиці це означає, що багато таких об’єктів будуть закриті. «Замість того, щоб розвивати культуру опіки, ми мчимо назустріч смерті», – пишуть канадські єпископи, застерігаючи владу від прискорення евтаназії.

Першою жертвою нових директив стане «Хоспіс Ірен Томас» в Ладнері, Британська Колумбія, який рішуче відмовився вбивати своїх пацієнтів. «В основному це питання грошей. Евтаназія дешевша, аніж сприяння та розвиток паліативної допомоги», – розповіла Ненсі Мейсі, засновниця та директор закладу, після того, як їй сказали, що вона не отримає державного фінансування наступного року. Його припинили в усіх хоспісах, що на 50% фінансуються державою і відмовилися від евтаназії. Міністр охорони здоров'я заявив, що «завдяки цій діяльності буде забезпечений повний доступ до евтаназії, інакше хтось може звинуватити уряд у порушенні прав людини».

Евтаназію легалізували в Канаді 2016 р. і з того часу культура смерті в цій країні щораз більше впроваджується. Сьогодні, за словами канадських єпископів, готується відкриття нового виду смерті за бажанням. Згідно із запропонованими правилами, кожна невиліковно хвора особа або будь-якою мірою неповносправна може претендувати на евтаназію. «Якби всі канадці мали доступ до кваліфікованої паліативної допомоги, менше людей вимагало б смертельної ін'єкції. Замість того, щоб розвивати культуру опіки, ми мчимо назустріч смерті», – наголошують єпископи, застерігаючи від драматичних наслідків таких рішень.