Канадська провінція позбавлятиме батьківських прав за неповагу «гендерної ідентичності» дитини
  • Птн, 08/09/2017 - 12:00

Канадська провінція Онтаріо прийняла закон стосовно захисту гендерної ідентичності, гендерного вираження та сексуальної орієнтації дитини, «Білль 89», пише Narod.hr.

Згідно цього закону батьки, або опікуни дитини мають бути позбавлені батьківських/опікунських прав, якщо вони протиставляються гендерній ідентичності, гендерному вираженню чи сексуальній орієнтації про які заявляє дитина.

На практиці це означає, що якщо фізіологічний хлопчик заявить про себе, що він дівчинка, батьки/опікуни мають це приймати і відповідно ставитись до такої дитини як до дівчинки. При чому, дитина може заявити про будь-яку гендерну ідентичність. Те саме стосується й заяв дитини про е що вона себе відчуває гомосексуалістом чи лесбіянкою. У випадку, якщо батьки/опікуни через свої переконання не погоджуються з такою поведінкою дитини, держава позбавляє їх батьківських/опікунських прав.

Фактично закон заперечує право батьків виховувати власних дітей згідно з власних релігійних переконань, власної культури та традиційної приналежності.