Канадська захисниця життя Мері Воґнер знову на волі
  • Чтв, 13/09/2018 - 12:00

Мері Воґнер, пролайф активістку з Торонто, в неділю відпустили на волю після дев'яти місяців ув’язнення. 12 липня суддя засудив 44-річну жінку за невідповідну поведінку та порушення випробувального терміну, призначивши їй 7,5 місяців ув’язнення, за мінусом того часу, який вона провела у в’язниці, очікуючи на вирок.

Це вже друге ув’язнення захисниці життя, яка проводить «Операцію порятунку червоної троянди» (Red Rose Rescue), в рамках якої заходить на територію абортативних клінік, щоб порозмовляти з присутніми там жінками і запропонувати червону троянду та підтримку у випадку, якщо вони відмовляться робити аборт.

Відбувши перший термін ув’язнення, Мері Воґнер була заарештована вдруге 8 грудня 2017 року, коли разом з колегою увійшла до одного з абортативних центрів у Торонто, несучи червоні троянди, пролайф літературу та намагалась переконати жінок у кімнаті для очікувань обрати життя для їх ненароджених дітей. Адміністрація клініки викликала поліцію, яка вивела Мері Воґнер назовні та арештувала. Оскільки Мері відмовилась погодитись не наближатись до абортативних клінік, її утримували в ув’язненні аж до початку слухання в судді в березні.

Загалом Мері провела у в’язниці майже п’ять років за спроби врятувати матерів і їхніх ненароджених дітей від насильства абортів. Родом з Британської Колумбії, Мері приїхала до Торонто, отримавши натхнення від 70-річної Лінди Ґіббонс, котра провела майже 11 років у в’язниці за те, що несла мирне свідчення поруч із абортативними центрами Торонто.

В свою чергу, Мері Воґнер стала натхненням для проведення «Операції порятунку червоної троянди» в США, що розпочалась в Детройті у вересні 2017 року.

Як інформує LifeSiteNews, про звільнення Мері з ув’язнення повідомила її матір, написавши е-майл її прихильникам. «Мері зателефонувала мені з автомобіля її друзів, сповнена радості та захоплення. Вона може знову бачити небо і збирається на зустріч з її Улюбленим на Літургії. Вона сказала, що їй сумно залишати кількох жінок, котрі молились з нею у в’язниці, однак вона продовжуватиме молитись за них ззовні».