Канадське місто переглянуло своє рішення стосовно антиабортної реклами
  • Птн, 26/02/2016 - 02:05

Напередодні конституційного оскарженння в суді, канадське місто Пітерборо в провінції Онтаріо погодилося на розміщення антиабортної реклами  Канадського центру біоетичних реформ (CCBR) в громадських міських автобусах, що може подати приклад для інших міст, де такі оголошення було подібно відхилено.

У вівторок CCBR з'явиться в суді з  судовою заяву про порушення містом його хартії прав на свободу слова і висловлювань.

"Місто Пітерборо просто цілковито порушило нашу хартію прав", - сказав головний адвокат CCBR Ніколас МакЛеод. Він сказав LifeSiteNews, що  CCBR подав до 12 муніципальних транзитних установ заявки на розміщення реклам, що містять три кола з  зображенням ще ненароджених немовлят терміном семи тижнів і 16 тижнів і текстом“growing, growing” і в кінці просто червоний круг зі словом “Gone.”

Всі міста відхилили оголошення, і деякі з них були оскаржені CCBR, Пітерборо ж стало першим випадком представлення в суді. Це дає підстави сподіватися на позитивні рішення в інших містах.

Пітерборо спочатку захищало відмову на тій підставі, що оголошення будуть "сприяти питанню, що має розбіжності або є спірним", і які створюють враження, що місто "займало позицію у питаннях, які мають або, виглядає, що мають моральну, релігійну або етичну складову ".

Адвокат CCBR  Керол Кроссон сказала LifeSiteNews, що "всі користають, коли свободу слова і висловлювань захищено. Без цього демократія не може рости."

"Це допоможе в майбутньому", - сказала Кроссон, навіть якщо  рішення суду матиме прецедентну силу тільки в одній провінції Онтаріо. "Кожен випадок індивідуальний," - сказала вона, з точки зору громадянських норм і змісту оголошень.

CCBR є так часто в суді з його графічними реклами та його зусиллями розташовування  їх в університетських містечках у співпраці  з місцевими pro-life   студентами, що він вирішив відкрити свій власний юридичний відділ, і найняти Кроссон. Тепер CCBR захищає інші організації теж.

"Ми створюємо оплот прецедентів для всіх pro-life організацій, бо уряд Канади робить щораз важчим дізнатися правду". МакЛеод додав, що існує широке незнання того, що становить свободу слова і висловлювань, а судді, як правило, симпатизують про-абортним групам і  власникам клінік абортів при пошуках обмежень.

CCBR недавно завершив загальнонаціональну кампанію під назвою #no2trudeau, під час якої розповсюдив  1 млн листівок, де зображено ліберального лідера, а нині прем'єр-міністр Джастіна Трюдо поруч з 10 тижневим немовлям, що зазнало аборту.  В цьому році CCBR також провів демонстрації біля  150 середніх учбових закладів.