Канадські єпископи нагадали, що попри легалізацію марихуани, її вживання залишається гріхом
  • Срд, 27/06/2018 - 12:36

Після того, як прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що рекреаційне використання марихуани перестане бути злочином у країні, католицькі єпископи Канади нагадали вірним, що перед очима Церкви вживання цього наркотику залишається гріхом.

За винятком вживання марихуани в суто медичних цілях, її споживання порушує чесноту тверезості і його слід уникати,- нагадав генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Канади преосв. Франк Лео.

«Чеснота тверезості, як пояснює Катехизм Католицької Церкви, дає нам спроможність уникати всякого доступу до зловживання їжею, алкоголем, тютюном та медикаментами», - зазначив преосв. Лео. – «В особливий спосіб Катехизм наголошує, що вживання будь-якого наркотику, за винятком суто терапевтичних причин, є «важким порушенням», оскільки вживання наркотиків наносить важкої шкоди здоров’ю і життю людини».

Як інформує Catholic Herald, після того як Акт уряду Канади про каннабіс отримав погодження в Сенаті 21 червня, прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив, що після 17 жовтня рекреаційне вживання марихуани перестане бути злочином у країні. Таким чином, Канада стане другою країною у світі після Уругваю, що легалізує вживання марихуани на державному рівні.