Канадські єпископи закликали парламент відкинути законопроект про евтаназію
  • Пон, 18/04/2016 - 14:49

Урядовий законопроект, який би легалізував у цілій Канаді асистоване лікарем самогубство – евтаназію, зустрівся із сильним опором канадських католицьких лідерів і груп. Канадська конференція католицьких єпископів гостро закликала парламентарів не голосувати за цей законопроект, про це інформує «Catholic Herald».

Єпископи заявили, що евтаназія – це зло. Вона є образою людської гідності, руйнує людську солідарність і становить небезпеку для особливо вразливих верств, зокрема для літніх людей, інвалідів та тяжко хворих.

Католицький єпископат Канади закликав парламентарів послідовно відстоювати право людини на життя, а свої активності спрямувати на гарантування доступної допомоги на дому та паліативної допомоги, а також на право на свободу совісті медичних працівників та медичних установ.

Свій голос проти законопроекту, який би легалізував у Канаді підняли також «Лікарі за життя», «Коаліція по запобіганню евтаназії» та інші pro-life організації.

На сьогоднішній момент евтаназія є легальною в Албанії, Колумбії, Японії, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, Нідерландах та Люксембурзі. У США вона є легальною у чотирьох штатах: Вашингтоні, Орегоні, Вермонті і Монтані.