Канадські єпископи занепокоєні рішенням уряду Канади надати більше грошей на аборти, як на допомогу голодуючим
  • Срд, 12/07/2017 - 17:24

Від імені католицького єпископату Канади єпископ канадського Гамільтону Девід дуґлас Кросбі, спіголова Конференції католицьких єпископів Канада у листі на ім’я міністра заордонних справ Канади Христі Фріленд висловив серйозне занепокоєння католицького єпископату Канади з приводу того, що канадський федеральний уряд, який провадить Ліберальна партія Канади виділив значно більші кошти на фінансування абортів закордоном, аніж на допомогу потребуючим, повідомляє польська редакція «Радіо Ватикану».

Так на фінансування абортів закордону уряд Канади виділив 650 млн. доларів, а на допомого голодуючим у Південному Судані, Ємені, Сомалі та Нігерії всього 120 млн. доларів.

Владика Кросбі звернув увагу пані Фріленд, що її аргументи на користь такого рішення є помилкові й недоречні. Окрім того владика Кросбі зазначає, що Христя Фріланд, висловлюючи начебто занепокоєння правами жінок, насправді обходить глибокою мовчанкою суттєві проблеми й дискримінацію, з якими стикаються жінки у країнах, які є економічними партнерами Канади.