Канадський історик сподівається довести що Ватикан таємними угодами з нацистами рятував євреїв
  • Втр, 22/08/2017 - 14:00

Канадський історик Макс Воллес сподівається, що через вивчення документів Таємного ватиканського архіву, йому вдасться довести, що переговори між архітектором Голокосту Генріхом Гіммлером, швейцарськими католицькими політиками та Апостольським Нунцієм сприяли порятунку євреїв в часі тривання Голокосту, повідомляє Crux.

Макс Воллес твердить, що існує маса доказів, які підтверджують теорію, згідно з якою, Ватикан, користуючись параноїдальними намаганнями Гіммлера заключити сепаратний мир з західними союзниками, домігся фактичного припинення Голокосту восени 1944 року. На думку історика це пояснює дивовижні накази шефа СС: припинити з осені 1944р. масові вбивства євреї, підірвати газові камери та крематорій у концтаборі смерті Авшвіц-Буркенау.

Воллес уже понад 15 років досліджує історію масового винищення європейського єврейства нацистами у часі ІІ світової війни. На основі архівних документів Воллес прийшов до висновку, що користуючись підтримкою швейцарських католицьких політиків Ватикан, через таємні угоди з Апостольським Нунцієм у Швейцарії Архиєпископом Філіппо Бернардіні, маніпулюючи фанатичним прагнення Гіммлера до сепаратного миру із Заходом домагався припинення Голокосту й порятунку євреїв.

Навесні 2018 р. світ має побачити книга Макса Воллеса «In the Name of Humanity», у якій автор аргументовано викладає свою теорію.