Канцеляр Мальтійського Ордену програв суд австрійському католицькому виданню
  • Втр, 19/09/2017 - 17:51

Німецький суд визнав безпідставною скаргу Великого канцеляра Суверенного Мальтійського ордену Альбрехта фон Бозеґера проти австрійського католицького видання «Kath.net».

Минулого року «Kath.net» з посиланням на німецьке видання «Bild» повідомив про можливі зловживання Великого канцеляра мальтійський лицарів, зокрема йшлося про те, що з відома Альбрехта фон Бозеґера Мальтійська служба допомоги була причетною до роздавання презервативів у країнах, що розвивають, а також про те, що фон Бозеґер прийняв пожертву в розмірі 30 млн. швейцарських франків сумнівного походження.

Публікації «Kath.net» викликали скандал, який призвів до вимушеної відставки фон Бенлаґера, який попри все заперечував свою причетність до роз-давання презервативів та отримання грошей сумнівного походження. Це у свою чергу спровокувало конфлікт між Апостольським Престолом та Суверенним Мальтійським Орденом, який призвів до відставки Великого Магістра Ордену Метью Фестінґа, відновлення фон Бозеґера на посаді та запровадження у Ордені тимчасової управи.

Тепер цей скандал набирає нових обертів, оскільки німецький суд підтвердив істинність звинувачень проти фон Бозеґера, опублікованих виданням «Bild» та передрукованих у «Kath.net».

На думку «Kath.net», подання фон Бозеґера у суд на «Kath.net», а не на джерело - «Bild» було спробою залякування католицьких ЗМІ, щоб вони не піднімали скандальних питань церковного життя, пов’язаних з порушенням моральних принципів католицького Вчення.