Кандидат у президенти США від Республікантськоі партії вважає що держава повинна припинити фінансування Planned Parenthood
  • Срд, 28/10/2015 - 17:38

Тед Круз, сенатор США і кандидат у президенти від Республікантськоі партії, вважає, що США повинні піти слідом за Техасом і перестати надавати кошти організації Плановане Батьківство (Planned Parenthood). Він обіцяє, що так станеться, якщо його оберуть президентом.

Круз похвалив повідомлення відділу здоров'я і соціальних послуг Техасу про заборону місцевій філії Planned Parenthood отримувати мільйони доларів з програми Medicaid штату Техас.

В листі до місцевого бюро Planned Parenthood було вказано: "Уряд Штату Техас визначив, що ваша організація і ваші місцеві філії більше не здатні надавати медичні послуги у професійно компетентний безпечний, легальний і етичний спосіб". Особливо відзначені були таємні відеозаписи випущені Центром Медичного Прогресу. У п'ятому відеозаписі видно представника Planned Parenthood Х'юстону під час обговорення збирання органів і тканин людських зародків за гроші.

Круз, котрий є сенатором з 2012 року, сказав: "Сьогодні мій рідний штат Техас довів, що штати можуть внести реальні зміни у боротьбу за припинення фінансування Planned Parenthood коштом платників податків. Я заохочую всі штати наслідувати приклад Техасу і я продовжуватиму вести боротьбу в Сенаті США за припинення фінансування Planned Parenthood на федеральному рівні".

Його слова є відлунням заяв лідерів руху pro-life на рівні штатів і цілої держави, котрі віддали честь твердим наміренням штату Техас припинити будь які субсидіі для індустрії абортів з коштів платників податків, в той сам час розвиваючи публічне фінансування охорони здоров'я жінок.

Джо Поджман, виконавчий директор Техаського Об'єднання За Життя, сказав: "В 2011 році законодавча влада Техасу припинила щорічне фінансування Planned Parenthood з коштів платників податків у сумі 29 мільонів доларів. Під час останньої сесії законодавці усунули Planned Parenthood з програми тестувань на грудний і шийний рак, передаючи іншим надавачам послуг фінансування в сумі 1.4 мільйона доларів. І тепер Planned Parenthood є остаточно відлученим від програми медичної допомоги Техасу, з якої вони (Planned Parenthood) щороку отримували біля 2 мільонів доларів.  Ми задоволені з того, що Planned Parenthood більше не отримуватиме коштів платників податків, і що рівень фінансування законодавством Техасу охорони здоров'я жінок за допомогою тисяч значно якісніших послугодавців, є історично високим".

Ліла Роуз, засновник руху "Жива Дія" (Live Action) відмітила: "Я аплодую штатові Техас за заборону Planned Parenthood отримувати кошти з Програми Медичної Допомоги. Головний інспектор Техасу прийшов до висновку, що  Planned Parenthood неодноразово занедбували мінімальні стандарти догляду, котрий вони були зобов'язані надавати клієнтам. Також методи праці Planned Parenthood не є безпечними, легальними і етичними, і що вони готові поставити наживу на перше місце"

Роуз також заявила, що цілком імовірним є те, що Planned Parenthood є задіяні у торгівлі частинами людського тіла. Проведене Live Action власне розслідування виявило,що посадовці Planned Parenthood були готові прийняти гроші за аборт неповнолітніх дітей, за "непомічання" знасилування і дозвіл померти дітям, народженим живими під час невдалого аборту.

Роуз додала, що вона заохочує інші штати уважно дослідити діі Planned Parenthood, тому що ці проблеми напевно не обмежені одним районом країни.

Лідери руху Pro-life підтримали листа, виданого Генеральним Інспектором Техасу, в котрому він відмітив, що відлучення Planned Parenthood від публічного фінансування не тільки не зашкодить, але й збагатить публічно фінансовану охорону здоров'я жінок.

Поточна пропозиція про припинення фінансування Planned Parenthood на федеральному рівні, перемістила б фонди, котрі Planned Parenthood отримує зараз, як постачальник послуг пов'язаних з абортами, до центрів охорони здоров'я, кваліфікованих федеральним урядом. Такі центри пропонують ширший вибір послуг без морального і легального обтяження, спричиненого процедурою аборту, з імовірністю наживи з продажу частин тіла абортованих дітей.