Кандидат в президенти США Дональд Трам написав листа католицьким провідникам
  • Птн, 07/10/2016 - 10:37

Дональд Трамп – кандидат в президенти США від Республіканської партії звернувся з листом до Конференції католицьких провідників, яка відбулася з 4 по 6 жовтня в Денвері. Текст цього листа подає CNA.

У своєму листі Трамп заявив, що він прагне співпрацювати з католиками стосовно питань, які мають критичну важливість для Католицької Церкви. Він також заявляє, що у повній мірі буде захищати свободу віросповідання і провадитиме pro-life політику. Він обіцяє бути з католиками на одному боці у низці суспільних та політичних питань, які є чутливими для американських католиків.

«Я маю для католиків повідомлення: Я буду для вас. Я буду стояти з вами. Я буду боротися за вас», - написав Трамп католицьким лідерам – «Як перше леді США, як сенатор, як Державний секретар і дворазовий кандидат у президенти, Гілларі Клінтон показала свою ворожість до основних питань, які є важливими для католиків: життя, свобода віросповідання, іменування судді до Верховного суду, доступна і якісна система охорони здоров’я, вибір форм освіти і домашня освіта. Наприклад, Гілларі Клінтон підтримує примушування Малих Сестер Убогих, які з 1839р. піклуються малозабезпеченими особами похилого віку, платити за контрацептиви, навіть якщо вони їх ніколи не хотіли, не використовували і не будуть використовувати, змушуючи їх платити неймовірні штрафи, якщо вони будуть відмовлятися дотримуватись цих неприйнятних вимог. Ви ніколи не побачите ворожості до свободи віросповідання від Трампової Адміністрації».

Трамп твердить що ворожість Клінтон до чутливих для американських католиків питань підсилюється кандидатурою її напарника сенатора Тіма Кейна.

Трамп нагадує католикам, що Тім Кейн отримав 100% підтримку Національної Ліги боротьби за право на аборт. Також  Трамп пригадує, що Кейн не підтримує традиційний шлюб.  Як рівно ж Кейн не підтримує ні право на свободу віросповідання, стверджує Трамп.

«Я за життя, і я буду і надалі pro-life. Я буду захищати ваші релігійні свободи і право вільно і повністю сповідувати свою релігію, як особисто, так і як власники бізнесу чи академічних установ», - обіцяє Трам американським католицьким лідерам.

«Я зроблю усе, щоб над монашими інституціями, зокрема над малими Сестрами Убогих федеральний уряд не знущався через їхні релігійні переконання. Я буду захищати і працюватиму над розширенням права на вибір освіти, права сімей, які вчать своїх дітей вдома, я покладу край базовим стандартам, які змушують католиків платити за неприйнятні для них речі. Я скасую і перероблю Обамину систему страхування здоров’я, я зроблю систему охорони здоров’я кращою і доступнішою», звертається Трамп до католиків, обіцяючи, що буде керувати країну так, щоб поважати гідність і права кожної людини.

Трамп обіцяє, що в якості президента США він буде призначати суддями Верховного Суду, які будуть інтерпретувати Конституцію у дусі судді Клеренса Томаса та великого католицького мислителя і правознавця судді Антоніна Скалії.

Трамп просить також католиків про молитву за себе і свою сім’ю.