Кандидатка в президенти Франції критикує свого головного опонента за те, що він наголошує на своїй католицькій вірі
  • Чтв, 12/01/2017 - 13:13

Марін Ле Пен, кандидат в президенти Франції від партії Національний фронт, скритикувала свого головного опонента Франсуа Фійона за те, що він під час кампанії забагато говорить про свою католицьку віру.

Під час виступу на телебаченні Ле Пен сказала, що хоча й поважає релігійні переконання, однак «опортуністичне використання віри» порушує принцип секулярності, який впродовж багатьох поколінь панує у французькій політиці.

Варто зазначити, що принцип «laicité» має широку політичну підтримку у Франції, хоча 45% населення країни – християни (переважна більшість з них – католики), інформує Reuters.

Ле Пен, партія якої виступає проти імміграції мусульман, сказала, що якщо католики внесуть свої релігійні переконання в політичне життя країни, то буде складно протиставитись тим, «хто захоче вести політику в ім’я іншої релігії, наприклад ісламу».

Франсуа Фійон є головним опонентом  Ле Пен на президентських виборах, що мають відбутись в квітні. В листопаді на праймеріз до президентських виборів він переміг Алена Жюппе. Цю перемогу пов’язують перш за все з тим, що Фійон відкрито заявляє про свої традиційні католицькі цінності на противагу тривалому секуляризму Жюппе.