Канонізацію Пап 27 квітня транслюватимуть у форматі HD і 3D та запишуть в 4К
  • Втр, 01/04/2014 - 14:51

27 квітня мільйони людей, які з певних причин не зможуть потрапити  до Ватикану на канонізаію Пап Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, залишаючись вдома чи перебуваючи в кінотеатрі, зможуть пройти через колонаду Берніні, потрапити на площу Св. Петра і помолитись разом з Папою. Про це заявив Ватиканський телевізійний центр, який під час проведення обряду канонізації блаженних понтифіків буде транслювати всю церемонію в 20-ти країнах світу в форматі 3D, а також у розширеній надвисокій чіткості.

У цьому спільному проекті беруть участь партнери з медіакорпорації «Скай-Італія» і «Sony». Окрім того, завдяки італійській кінематографічній компанії «NEXO Digital» церемонію канонізації можна буде безкоштовно переглянути у 500 кінотеатрах по всьому світу, в тому числі більше ніж в 120 залах Італії.

Президент Папської Ради із засобів масової комунікації Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі на прес-конференції у Ватикані зазначив, що метою проекту є «задіяти на світовому рівні наших сучасників, які хотіли б бути присутніми на цій великій події віри. Нові технології – це виклик, але перш за все – прекрасна нагода для створення відносин, отримання знань, участі в історичних подіях».

Для того, щоб зберегти відеозапис надвисокої чіткості для потомків, італійська компанія«DBW Communication» здійснить безпрецедентну роботу: зйомки в найновішому форматі 4К, – заявив директор Ватиканського телецентру монс. Даріо Вігано.

Забезпеченням аудіотрансляції на радіохвилях та в інтернеті, а також звукозаписом буде займатись Радіо Ватикану, зазначив о. Федеріко Ломбарді.

Міжнародні супутникові платформи «Globecast» і «Eutelsat» будуть відповідальними за передавання сигналів і за технічну підтримку: канонізацію транслюватимуть п’ять годин в прямому ефірі через 9 супутників, що перевищить глобальне покриття трансляцій Чемпіонатів світу з футболу та Олімпійських ігор.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va/