Канзас проводить законопроект про постійне позбавлення Planned Parenthood фінансування
  • Чтв, 05/05/2016 - 09:25

Штат Канзас, можливо, повністю припинить одержання Planned Parenthood коштів з федерального бюджету.

Законопроект, що запобігає провайдеру абортів  доступ до потоку доходів, пройшов обидві палати законодавчих зборів штату: 87-34 в палаті представників і 32-8 в Сенаті штату.

Хоча такі фонди були відрізані від річних бюджетів починаючи з 2011 року, нова міра зробить заборону постійною державною політикою, яка не потребує щорічної повторної авторизації.

Другий законопроект також схвалений в неділю ввечері робить  незаконним акушерам "виконувати, спонукати або призначати препарати для аборту".  Він пройшов сенат одноголосно, 40-0 і палату представників голосуванням 115-7.

Деякі кажуть, що заборона не була необхідною, так як акушери зазвичай не виконують абортів. Проте, Kansans for Life зазначив юридичну мову, якою можна було б інтерпретувати як надання акушерам такої здатності. Існучий закон штату визначає акушера як того, хто надає послуги, пов'язані з "нормальною, неускладненою вагітністю."

Судді активісти могли б витлумачити це формулювання як "включати можливість здійснювати аборт при нормальній, неускладненій вагітності", що охоплює переважну більшість абортів.

Група також зазначила існування документу, створеного національною федерацією абортів для полегшення акушерам, які хочуть робити аборти: "Надання абортного догляду: Професійний набір інструментів для медсестер-акушерів, практикуючих медсестер і помічників лікарів."

Очікується, що губернатор Сем Броунбек, pro-life республіканець,  підпише обидві міри.