Капелан Львівської ОВА закликав стати на захист християнських цінностей: «Закони, які приймають і за якими житиме український народ, не мають суперечити вченню Біблії і не повинні ображати нас, християн»
  • Нед, 09/04/2023 - 08:35

Депутати Львівської обласної ради вважають неприпустимим ухвалення законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» як такого, що суперечить Конституції України, Сімейному кодексу України, волевиявленню громадян України і моральним засадам українського суспільства.

― Ми, християни, розуміємо велику небезпеку цього законопроєкту, який де-факто узаконює одностатеві шлюби. Для нас важливими цінностями є шлюб як любовний союз між чоловіком і жінкою. Про це йдеться у Святому Письмі, у Сімейному кодексі України, а також у Конституції України. Тож своє негативне ставлення до цього вже висловила Українська рада церков і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. У стінах Львівської обласної ради я як капелан тиждень тому закликав усіх депутатів проголосувати, що ми як християни незгідні з цим законопроєктом, бо він нівелює наші християнські цінності, адже Україна у значній мірі ― християнська держава, ― наголосив капелан Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради Андрій Корчагін.

Священник також додав, що зараз важливо об’єднатися, щоб протистояти законопроєктом, який є вже другим кроком в узаконенні одностатевих шлюбів.

― В Україні вже ввійшов у дію закон, який забороняє нам публічно критикувати одностатеві шлюби. А цей законопроєкт ― це вже другий крок. На жаль, ми йдемо тим шляхом, яким пішов західний світ. Це не є шлях моралі. Тому ми повинні об’єднатися навколо цієї проблеми, щоб депутати нас почули і щоб Україна, яка є на понад 80 відсотків християнською, розуміла, що закони, які приймають і за якими житиме український народ, не мають суперечити вченню Біблії і не повинні ображати нас, християн, ― пояснив отець Андрій.

У зверненні до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо проєкту Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств», яке ухвалили під час позачергової сесії 6 квітня йдеться:

«Національно-визвольна московсько-українська війна мала б максимально зосередити українське суспільство на перемозі над ворогом та ухваленні відповідних законів, зорієнтованих на посилення фронту і тилу водночас. Натомість спостерігаємо вкрай загрозливі дві основні тенденції, що не лише послаблюють чи віддаляють нашу перемогу над москвою, але ідеологічно знищують та морально розбещують українське суспільство. Ідеться про нападки на дві визначальні суспільні цінності: національне та родинне виховання.

1. Основою національного виховання є гуманітарні дисципліни в навчальних закладах, що формують національний світогляд: українська мова, українська література, історія України. Починаючи від міністра освіти Д. Табачника і до післямайданних міністрів освіти і науки переписувалися підручники з історії України за московськими лекалами, скасовувалася обов’язковість вивчення української мови та історії України у вищих навчальних закладах, що спричинило національно загрозливі процеси англіїзації. Згодом вилучення української літератури з комплексного тексту на ЗНО для абсолютної більшості спеціальностей. Відтак, продовжуючи політику денаціоналізації освіти в 2014 – 2019 рр., у лютому 2023 року депутати Верховної Ради України підтримали рішення про вилучення історії України як обов’язкового предмета на ЗНО.

2. Родинне виховання на основі традиційних цінностей ― це запорука сильної нації, де діти, як наступне покоління – основа мотивації захищати свій дім зі зброєю в руках. Поза тим вже понад п’ять років у Міністерстві освіти і науки України працює антидискримінаційна експертиза шкільних підручників.

Насправді ― це комісія, що пропагує в освіті гендерну ідеологію, формує статево нейтральне освітнє середовище, що руйнує здоровий психосексуальний розвиток дітей та просуває ідеї ЛГБТ-руху в українських закладах освіти. Показово, що виконання обов’язків уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Міністерстві освіти і науки України було покладено на першого заступника Міністра ― керівника робочої групи.

Як свідчить світова практика, запровадження «партнерств» ― це лише етап на шляху до визнання одностатевих шлюбів. Гомосексуальний порядок денний, автори законопроєкту маніпулятивно й агресивно протиставляють pociйському світогляду, прирівнюючи таким чином противників гомосексуалізму до проросійських елементів. Відтак свою пропозицію надати державне визнання гомосексуальним союзам ототожнюють з турботою про армію, наголосивши, що через невелику кількість гомосексуалістів у Збройних Силах України, держава має виконувати вимоги ЛГБТ.

Нагадаємо, що 2018 року Міністерство юстиції України повідомило, що ця згубна і нав’язувано ідеологія не може бути реалізована через громадський опір представників «сімейних цінностей» та Української Ради Церков і релігійних організацій.
Закликаємо і зараз висловити свій одностайний протест і захистити українську націю від посягання на її високі моральні цінності в час війни, осердям яких є родина і діти, а, отже, майбутнє України як національної держави», ― йдеться у зверненні.